Knight Rider: K.I.T.T. Autó

12.999 Ft
10.999 Ft (8.661 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%
Menny.:db
Gyártó: Dickie Toys
Cikkszám: 4006333065200
Elérhetőség: Nincs készleten
Szállítási díj: 1.199 Ft

A Knight Rider című amerikai akció filmsorozat egyik főszereplője érkezett most el hozzád, fém modell autó formájában! Ráadásul működő piros futófénnyel van felszerelve! Amit a vezető ajtó kinyitása és becsukása hoz működésbe. A motorháztető és a csomagtartó felnyitható. 

Remek ajándék lehet gyűjtők számára vagy akár ékes dísze is a szobádnak.

A számítógépekkel felszerelt, mesterséges intelligenciával és számos más különleges képességgel felvértezett autó, nem más, mint K.I.T.T., aki eredetileg egy Pontiac Firebird Trans Amra átépített verziója.

Kifejezetten üzemanyag-takarékos, emellett képes akár 300 mérföldes óránkénti sebességre. Külső vázát egy úgynevezett Molekuláris Ötvözésű Héj alkotja. A különleges borítás segítségével az autó szinte sérthetetlen. K.I.T.T. képes magát vezetni a lámpája alatt elhelyezett két kamera segítségével és az autó elején látható piros szkennerrel. Ez elküldi az információkat a számítógépnek, majd azt kivetíti a műszerfalon található két monitorra ami a bent ülőknek hasznos lehet.

Üzemmódok Kitt három fő üzemmóddal rendelkezik (ebben a sorrendben találhatók a műszerfalon a hangmodulátor alatt is, mutatva Kitt épp melyik üzemmódban van):

- Normál üzemmód: K.I.T.T.-et ilyenkor a pilóta, vagyis Michael vezeti

- Automata üzemmód: ilyenkor K.I.T.T. számítógépe vezet. K.I.T.T. bármikor átkapcsolhat automata üzemmódba, kivéve, ha felülbírálják a parancsot vagy kézi vezérlésre kapcsolják

- Kézi vezérlés: meggátolja Kittet, hogy bármilyen funkciót az ellenőrzése alá vonjon a hangmodulátor kivételével

Kitt számos műszerrel, védelmi rendszerrel és érzékelővel van felszerelve. Ezek közül a legfontosabbak a következők:

- Mesterséges intelligencia: vagyis K.I.T.T. "lelke". A rendszer kapacitása 1000 megabyte, és az autó számos funkcióját kezeli. Fő programja az emberi élet védelme.

- Hőálló bevonat: egyfajta adalék a molekuláris héj mellé, melyet szórófej segítségével hordtak föl az autó karosszériájára. Ez a réteg képes ellenállni óriási hő-behatásoknak.

- Turbo üzemmód: sűrített levegő gyors kieresztésével K.I.T.T. képes akár 12 méter magasra a levegőbe repülni. Segítségével K.I.T.T. képes volt rövid távon felgyorsulni, ha úgy hozta a helyzet.

- Hangmodulátor: K.I.T.T. egyik legismertebb eszköze, külsőleg először egy vörös pulzáló fény, majd három vörös függőleges csík, melyek a szavak ritmusával szinkronban vibrálnak, ezért ezzel tulajdonképpen K.I.T.T. beszédét érzékeltetik. Ez a műszerfalon a kormány felett található. A hangmodulátor külső hangszóróknak is ad hangot.

- Központi érzékelő (Scanner): K.I.T.T. leginkább ismert eszköze, az autó orrán villogó vörös futófény. Ez az összetett érzékelő rendszer széles spektrumban képes jeleket fogni, a vizuális képtől, a hanghullámoktól az infravörösön át a röntgensugarakig mindent. Emellett kiegészítő érzékelők is tartoznak hozzá, mint például a szagelemző.

- Üldöző üzemmód: K.I.T.T. ebben az üzemmódban éri el maximális sebességét.

- Csendes üzemmód: K.I.T.T. motorhangjának tompítására szolgál. Lopakodó Üzemmódnak is hívják.

- Olajvető: K.I.T.T. képes olajat fecskendezni maga mögé, amelyen az őt üldözők megcsúsznak és kisiklanak.

- Sí mód :K.I.T.T. két oldalsó kerekén egyensúlyozva halad. Általában akkor használják, ha túl szűk a hely és nincs más mód az elhagyására.

- Kommunikációs hálózat: K.I.T.T. ezzel tart kapcsolatot az Alapítvány bázisa, a kamion és Michael között.

- Mikrohullám csapda: K.I.T.T. ezzel az eszközzel elektromos eszközöket bénít meg, áramköröket süt ki és kisebb tárgyakat is képes manipulálni vele.

- Figyelő üzemmód: aktiválja K.I.T.T. minden érzékelőjét.

- Lézer: Bár K.I.T.T. védelmi eszközökkel rendelkezik, néha szükség volt támadó fegyverre is, ezért egy rezonáló lézerágyút építettek be, melynek kivetítője az érzékelő alatt helyezkedett el. A lézer azonban sok energiát fogyasztott, így mindig csak néhány lövésre nyílt alkalom vele.

- Orvosi megfigyelő rendszer: K.I.T.T. ezzel a műszerrel tarthatja figyelemmel az emberek egészségi állapotát, vérnyomását, pulzusát és egyéb hasonló adatokat. A funkció továbbfejlesztése a véranalizáló készülék.

- Kémiai analizátor: a műszerfal jobb alsó negyedében elhelyezkedő, ki-be húzható elemző eszköz, mely minták alapos, szerkezeti megvizsgálására képes.

- Sötétített ablakok: K.I.T.T. képes megváltoztatni ablakainak átlátszóságát.

- Automata motorháztető, ajtók, csomagtartó, napfénytetők: mindezeket K.I.T.T. maga is képes kinyitni és visszacsukni.

- Katapult: K.I.T.T. képes katapultálni a két elülső ülésén tartózkodókat. Használata előtt ajánlatos felnyitni a napfénytetőket, amit K.I.T.T. mindig meg is tesz.

- Lézerfékes biztonsági öv: egyfajta ártalmatlan lézer, amely a helyén tartja K.I.T.T. utasait nagy sebességnél, illetve bonyolult manővereknél.

- Monitor: K.I.T.T. műszerfalába eredetileg kettő katódcsöves képernyőt építettek, a feljavított műszerfalon azonban csak egy nagyobb volt. A monitorokon K.I.T.T. térképeket, elemzési adatokat, álló- és mozgóképeket képes megjeleníteni, valamint a Devonnal folytatott videokonferenciáknál is használatosak.

- SPM-fokozat: K.I.T.T.-et 40%-kal gyorsítja, a manőverezhetőség megőrzése érdekében légterelő elemek húzódnak elő a karosszériából.

- Vészfék rendszer: újabb légterelő elemek az SPM-fokozatból történő hirtelen lassításhoz.

A K.I.T.T. autó mérete: 22 cm x 8 cm x 5,5 cm

A K.I.T.T. autó anyaga: fém váz, műanyag belső és kerekek

A K.I.T.T. autó színe: fényes fekete, világos belső

Méretarány: 1:24

A csomagolás mérete: 30,5 cm x 15,5 cm x 11,5 cm

Az autó elején lévő piros futófény 3 darab LR44 gombelemmel működik, melyet a csomagolás tartalmaz!

8 éves kortól ajánlott!

Válaszd ezt a szuper, valósághűen megalkotott autót és játszd újra a sorozat jeleneteit!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Árukereső.hu Árukereső.hu